perjantai 30. tammikuuta 2015

Musta Tamma

Hei ihanat! 

Tällä kertaa asukuva eräältä työpäivältä, jonka jälkeen näin ystääväni Unssissa teen merkeissä. Joululahjaksi saamani Marimekon "Musta Tamma" -mekko ulkoili ensimmäistä kertaa. En kyllä oikein keksi, miksi mekon nimi on "Musta Tamma" kun kankaan tamma on selvästi valkoinen :) Mekon ulkonäköä voi helposti muuttaa lisäämällä siihen vyön, jolloin mekosta tuleekin kotelomallinen. Oikeastihan mekko on A-linjainen. Käytän mekkoa molemmilla tavoilla, vähän oman fiiliksen mukaan. 

 Vyöllä...

  
ja ilman vyötä


Tykkään tästä mekosta aivan vietävän paljon ja yksi syy (heppakuosin lisäksi) siihen on se, että kankaan kuosi ei mielestäni automaattisesti huuda Marimekko! Omassa mielessäni ennenkuin tutustuin todella Marimekon valikoimaan, yhdistin nimen aina automaattisesti unikkoon ja mummoihin. En tiedä mistä moinen mielleyhtymä, mutta onneksi ystävilläni on avarampi mieli. Yksi ystävistäni nimittäin omistaa Marimekolta enemmänkin mekkoja, ja suurimmasta osasta en olisi ikinä tajunnut yhdistää niitä kyseisiin brändiin. Hänen kauttaa innostuin myös tutkimaan vaatevalikoimaa ja löysin tämän aarteen.

Kumpi on mielestänne parempi, vyöllä vai ilman?  Mitäs mieltä te olette Marimekon vaatteista noin ylipäätään? Jakakaa toki ajatuksianne kommentteihin :)

4 kommenttia:

 1. Nyt on kyllä niin nappi asu, että! Harmaat sukkikset piristää just kivasti muuten aika synkeän sävyistä mekkoa. Molemmilla tavoilla on kiva, mutta fiilis on kyllä molemmissa aivan eri. Siinä, missä mekosta tulee vyön kanssa (ainakin itselleni) sellainen särmä, asiallinen ja silti naisellinen fiilis (tuossa asussa voisi hyvin mennä vaikka töihinkin), niin ilman vyötä se taas on paljon rennompi ja veikeän tyttömäinen, suorastaan suloinen. Hauskaa, kun laitoit molemmat kuvat, en olisi osannut kuvitella, miten erilaisen tuosta mekosta voi saada noin pienellä yksityiskohdalla. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Itsellenikin tulee asiallisempi olo vyön kanssa ja ilman vyötä sellainen rento ja leikkisä fiilis. Se on kyllä hassua miten paljon samaa mekkoa voi muuttaa lisäämällä vain yhden yksityiskohdan tai jättämällä sen pois. Näyttävät ihan eriltä ja tuntuvat myös :)

   Poista
 2. Hei!

  Mistä noin ihana mekko on ostettu? Tyttärelläni on Marimekon tamma-aiheinen paita, joka on löytynyt kirpparilta. Ollaan etsitty netistä näitä Marimekon heppa-aiheisia vaatteita, mutta tuloksetta valitettavasti.

  Ihanaa alkavaa syksyä =)

  VastaaPoista
 3. Hei, Mekko on todennäköisesti ostettu Marimekon liikkeestä viime jouluna, sillä sain sen perheeltäni joululahjaksi katseltuani sitä ensin Marimekon liikkeissä. Mekosta on olemassa myös vanhempi versio, jossa omenoiden väri on lila.

  Ihanaa syksyä myös sinulle :)

  VastaaPoista