sunnuntai 8. tammikuuta 2012

Macaron in real life

Heipä hei

Aloitetaan kuvalla, siitä, mikä kaíkkien macaron-leivoksen tuntevien päässä syntyy puhuttaessa kyseisestä herkusta.  




Näin pääsemmekin sitten otsikon aiheeseen. Suuruudenhulluuksissani päätin kokeilla tehdä itse macaron-leivoksia. Ohje ei ollut kovinkaan haastava, eikä sen toteuttaminen vaatinut superkokin taitoja. Ylpeänä lykkäsin leivokset uuniin ja odotin.  Kun otin leivokset pois, todellisuus valkeni minulle. Olin onnistunut luomaan paljon eri kokoisia macaronin puolikkaita, joten yhdellekkään leivokselle, ei ollut sopivan kokoista paria. :) 

Tältä siis näyttää tosi elämän macaron-leivos. 


Lisäsin taikinaan punaista elintarvikeväriä, ja taikina oli kauniin vaalean punaista, siihen hetkeen saakka kun lisäsin mantelijauhe-tomusokeri-sekoituksen. Täytteenä näissä on vadelmahilloa ja suklaakermatahnaa. Olivat hyviä vaikkakin vähän reppanan näköisiä :) 

Onko teille käynyt samankaltaisia kömmähdyksiä?

3 kommenttia:

  1. Harjoitus tekee mestarin! Ehkä ensi kerralla rutkasti vaan väriainetta? :D

    VastaaPoista
  2. Mä teen välillä kömmähdyksiä ruoanlaitossa, mut harjoitus tosiaan tekee mestarin :)

    VastaaPoista
  3. Caramea & Haruka_85 : Harjoitusta vaatii ainakin pursottaminen samankokoisiksi. Ja tosiaan, paljon vaan väriainetta perää:D

    VastaaPoista