torstai 11. huhtikuuta 2013

Teemaistelu Théhuoneella

Hei ihanaiset!

Tiistaina minä ja Mari  omistimme kokonaisen illan teelle, sillä kävimme Théhuoneella teemaistelu-tilaisuudessa. Teemaistelu oli lahja ystävältäni Aijulta. Tällaiset elämykselliset lahjat ovat aina ihania ja kun teemaistelu oli vielä todella ihanan kokemus, niin suuret kiitokset Aijulle lahjasta. Marille kuuluu kiitos kuvista!

Teemaistelu oli todella hieno kokemus ja illan emäntä kertoi paljon teen historiasta ja eri maiden teekulttuureista. Suuren osan asioista tiesin jo etukäteen, mutta opin kyllä myös jotain uutta teestä ja teekulttuurista. Tiesittekö esimerkiksi, että myös Kiinassa on oma teeseremoniansa!

Illan aikana saimme myös maistella erilaisia teelaatuja, joista monia en ollut koskaan itse maistanut. Omaksi suosikikseni nousi ensimmäisenä maistettu Kiinailainen valkoinen tee "Hopeinen Neula". Saimme maistaa myös japanialasita machaa ja senchaa. Ne olivat kuitenkin hieman liian kitkeriä minun makuuni. Maistoimme myös milk oolong-teetä sekä paljon erilaisia pu´er-teelaatuja. Milk oolong oli todella ihanan tuoksuista ja maistui myös hyvälle. Kokonaisuudessaan teemaistelu oli ihanan kokemus ja ilta kului todella nopeasti.

Sitten hieman kuvia illasta!

Tässä on muistaakseni lemppariani "Hopeinen Neula" -teetä. Maku oli mieto ja sopivan makea minun makuuni.Teemaistelun aikana saimme maistella myös vihreällä teellä maustettua suklaata ja pieniä leipiä.  Nam!Maistellessamme milk oolong-teetä saimme ihailla myös kiinalaisessa teeseremoniassa käytettäviä pannuja, kun teenä on oolongia. Pannut ja kupit olivat todella pieniä ja todella suloisia! Oikeasti kilpikonnan kuuluisi olla toisinpäin vanhan tarinan mukaisesti, mutta kuvassa jänis ja kilpikonna ovat kavereita :D


Sitten hieman erilaisia pu ér-teekiekkoja. Pu ér -tee vain paranee vanhetessaan, joten kiekot säilyvät ajasta ikuisuuteen!

Théhuone oli saanut yrityslahjana hauskan taulun. Taulussa oleva teeastiasto on tehty pu´ er -teestä!


Loppuun vielä asukuva. Oli todella virkistävää taas vaihteeksi laittaa oikein helmakas mekko ja kaivoin pitkästä aikaa käyttöön myös hatun. Tuksipa jo kunnolla kevöt, niin uskaltaisi ottaa avokkaat käyttöön.

Mekko: Cyber Shop
Bolero: lainassa ystävältä 
Vyö: H&M 
Huivi: Ostettu Roomasta
Hattu Vintage 
Laukku. Nahka Albert
Korvakorut: Riikasta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti